Tuesday, June 11, 2013

BEDAK TANAKA NORA DANISH

40 gm PRICE : RM30 SM/ RM35 SS
110 gm  PRICE : RM35 SM/ RM40 SS



BEDAK TANAKA NORA DANISH
Assalammualaikum Semua..! Sehat? Alhamdulillah mudah-mudahan semuanya sihat ye. Harini saya nak kongsi mengenai bedak sejuk terbaru yang dah masuk pasaran online dan offline. Mungkin ada jugak yang belom familiar dengan bedak Tanaka ni, takpe. Pas habis entry ni insha allah korang tahu la apa bedak Tanaka tu.

Wah banyak feedback orang ramai pasai produk BEDAK SEJUK TANAKA ni. You know why? Produk ni lah rahsia kecantikan NORA DANISH tau! Nak tau apa itu TANAKA?

Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.

Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh. Menariknya, kayu Tanaka ini mempunyai pelbagai fungsi. Setakat ini belum ada kajian saintifik lagi mengenai kayu ini. Tetapi di Malaysia sudah ada syarikat kosmetik yang menggunakan kayu Tanaka ini sebagai asas dalam kosmetik mereka.Tidak ketinggalan, negara seperti Singapura, Filipina dan Thailand sudah tidak asing lagi dengan bedak Tanaka.
Di Malaysia, Kosmetik berasaskan kayu Tanaka telahpun diiklankan di dalam kaca televisyen. Jika tidak salah nama kosmetik itu ialah Bio Essense Tanaka White.Yang tidak ada dalam iklan pun banyak juga.

Menurut masyarakat Myanmar, kulit kayu inilah yang mujarab digunakan sebagai petua untuk merawat dan mencantikkan kulit muka mereka. Tidak kira jenis kulit sensetif, normal, kombinasi, semuanya boleh menggunakannya tanpa was-was.Boleh juga digunakan kepada bayi baru lahir.Ianya tidak memudaratkan kulit.Kita lihat senario sekarang, ramai orang ingin kelihatan cantik dengan cepat tetapi produk yang digunakan semuanya mengandungi bahan kimia yang berbahaya.

Memang nampak cantik pada mulanya tetapi lama kelamaan kulit menjadi rosak. Jadi lebih baiklah kita sebagai pengguna bijak cuba beralih kepada bahan semula jadi seperti Kayu Tanaka .

Kayu Tanaka ini, diasah di atas batu untuk menghasilkan esen yang berwarna coklat seperti foundation yang boleh kita perolehi di pasaran. Esen itulah yang disapukan ke kulit muka. Setelah kering di muka, warna coklat itu terus berubah menjadi kekuningan.

Tetapi ianya nampak seperti kita memakai bedak sejuk. Boleh diratakan ke muka dengan menggosoknya sehingga rata seperti kita memakai bedak. Adalah lebih baik bagi orang yang berjerawat memakainya dengan tebal di muka pada waktu malam. Seperti memakai MASKER.
CARA PAKAI TANAKA POWDER D.E.A
1. Bedaknya pdt so ambik sikit kat tgn
2. Add 5 titik air (jgn cair sangat....)
3. Cairkan bedak tersebut
4. Ratakan pada seluruh wajah seperti masker
HARGA YANG SANGAT BERBALOI. KESAN YANG SANGAT MANTAP


2 comments:

LADY MORGANA said...

aq ada pakai bedak ni botol ijau lemin.mmg lmbut d kulit muka ku.hrap parut jrwat 2 ekor d muka ni ilang.

jyaa musyccarism said...

boleh pakai setiap malam?

Post a Comment